Már nem Répás Zsuzsanna irányítja a nemzetpolitikát

Az egyszerűsített honosítást levezénylő Wetzel Tamás váltja az új Orbán-kormányban. Politikai találgatók Németh Zsolt térvesztésével magyarázzák Répás félreállítását.
Hirdetés

Az új Orbán-kabinetben teljesen átalakult a nemzetpolitika irányítása – írja a maszol.ro. Répás Zsuzsanna helyett Wetzel Tamás, az egyszerűsített honosításért felelős korábbi miniszteri biztos felel a nemzetpolitikáért helyettes államtitkári szinten. Kinevezése a szerdai Magyar Közlönyben jelent meg.

Az új kormányban  a területtel foglalkozó államtitkárság Semjén Zsolt hatásköréből a Lázár János vezette Miniszterelnökséghez került. Az államtitkárságot közvetlenül Potápi Árpád, a parlament nemzeti összetartozás bizottságának volt vezetője irányítja. Potápi munkáját szerdától Wetzel Tamás helyettes államtitkár segíti.
 
A maszol.ro már korábban arról értesült, hogy Répás Zsuzsanna már nem kap fontosabb tisztséget az új budapesti kormányzati struktúrában. Ismételt megkeresésükre a volt helyettes államtitkár „idegesen reagált”, mindössze annyit mondott: „kérdezzék Wetzel Tamást, ha már őt nevezték ki”, és elzárkózott a további kérdésektől.
 
A hírportál szerint Répás félreállítása annak tulajdonítható, hogy a Fideszen belül megerősödött Kövér László házelnök a volt külügyi államtitkár, Németh Zsolt rovására, aki az új kormányban már nem kapott tisztséget. Répás Zsuzsannát Németh Zsolt emberének tartják.
 
Az alábbi linken olvashat bővebben arról, a személycsere hogyan hathat a határon túlra irányuló támogatásokra.

Hirdetés