Asztmás, úszni nem tudó olvasóink figyelmét fölhívjuk

Hogy Erdély legnagyobb sósvízű strandján szombattól szabad a lebegés!
Hirdetés
Az 1,3 millió eurós befektetéssel kipofozott parajdi kikapcsolódási központban két sósvízű medence, több száz napozóágy, fedett terasz, egy gyorsétterem, és három bár várja önöket – és most figyeljenek! – ezek közül az egyik a medencébe van süllyesztve, így nem kell elhagyniuk a vizet, hogy szomjukat enyhítsék.
 
A gyógyhatású vízben úszómesterek tartanak tornagyakorlatokat, a létesítmény épületeiben pedig szükség esetén egészségügyi szakemberek biztosítanak orvosi ellátást. 
 
„Hét és fél év alatt térül meg a befektetés a megvalósíthatósági tanulmány szerint, ez nagymértékben függ a strand menedzselésétől és a parajdi turistaforgalomtól. 2009-ben a látogatók száma csökkent, idén viszont már növekedési tendencia észlelhető”
 – mondta Seprődi Zoltán, a strandot működtető sóbánya igazgatója a Krónikának
 

Pancsolj holdfénynél! 

Az ultramodern strand érdekessége, hogy hetente kétszer – csütörtökön és szombaton – éjszakai programmal is működik, ami azt jelenti, hogy este kilenctől tizenegy óráig 25 lejért hangulatteremtő medencei világítással kápráztatják el a vendégeket. Napközben délelőtt tíztől este nyolcig élvezhető a strand sós vize, gyerekeknek 15, felnőtteknek pedig 25 lejes egész napos belépővel. Délután négy órát követően kedvezményes jegyek válthatók, ekkor 10 lejre csökken a gyerek- és 20-ra a felnőttjegy ára.
 

 És így néz ki a megújult üdülő dróntávlatból (UH videó)

 
Most szombaton délelőtt 10 és 12 óra között viszont ingyenesen lehet felavatni a medencéket. 14 órától kezdődik a fürdőkomplexum hivatalos avatóünnepsége, ahol jelen lesznek tervezők, az építtetők, illetve a sóbánya vezetősége és a helyi önkormányzat is.

Hirdetés