Juhé, kitört a nyaralás!

Élőszobrok strandoltak a kolozsvári Főtéren. Először azt hittük, l'art pour l'art performansz, de aztán kiderült, célorientált volt a napozás.
Hirdetés

Emberek fetrengenek a Főtéren! – pillantottunk fel délután háromkor a monitor mögül, és már rohantam is le a térre megnézni, kik és miért. Ezüstporba forgatott élőszobrok strandoltak, ahogy az elő van írva: napszemüvegben, labdával, úszógumival. És percenként „átálltak”.

Először csak pár fotós zümmögött a két lány körül, később gyerekek és felnőttebbek is odamerészkedtek. Negyedóra múltán valaki igazi homokot is öntött a műplázsra, a napernyőt viszont össze kellett csukni, akkora szél kerekedett.
 
Élőszobrok strandolnak a Főtéren
 
Kerestem a kalapot az élőszobrok körül, vagy legalább a kalapozó embert, de nem találtam, és amikor már azt hittem volna, l’art pour le street art költözött a Főtérre, odajött egy roppant kedves hölgy szórólapokkal.
 
Kiderült, hogy az élőszobrok színészek, és azért élőszobroznak, mert így támogatják egy egyházi alapítvány drogellenes kampányát. Amely arról szól, hogy drog helyett válaszd az életet, szabadságot, napozást, éneklést, faültetést, szeretetet és önbecsülést.
 
Élőszobrok strandolnak a Főtéren 
 
Élőszobrok strandolnak a Főtéren 
 
Élőszobrok strandolnak a Főtéren 
Az egyik csúcspillanat: magyarországi turisták álltak be csoportképhez a strandolók mögé.
 
Egy kis napozásnál már csak az dobja fel jobban a napunkat, ha történik valami a Főtéren. Ma még be lehet kukkantani a nyári napfordulós vásárba (ma talán nem áznak el a már többször viharvert árusok) és a többnyelvűséghez nosztalgiázva kedvet csináló kiállításra. 
 
Hétvégén pedig itt dübörög majd az ablakunk alatt a We are rocking the city ingyenes rockfesztivál, a második napján civil tiltakozással fűszerezve a hazai rockzenét az ellen, hogy a szervezők a hétfői Billy Idol-koncertet és a Főteret négyméteres fal mögé akarják dugni. 
 
Nyár van, zajlik a magas élet!

Hirdetés