Bűnvádi panasz a Pannónia gerillarestarációja miatt

Sok-sok hónap után végre feljelentette az önkormányzat azokat a váradi üzletembereket, akik engedély nélkül fogtak hozzá az egyik legreprezentatívabb műemlék épület felújításához.
Hirdetés

Bűnvádi panaszt emelt a nagyváradi bíróság ügyészségén a helyi polgármesteri hivatal a Ioan és Viorel Micula tulajdonában lévő Complex Transilvania Rt. ellen, amiért az engedély nélkül alakítja át a Bémer (Ferdinánd) téren álló egykori Pannónia Szálló földszintjén lévő Transilvania éttermet. 

Amint arról beszámoltunk, a múlt század elején épült, műemléki védettség alatt álló ingatlan letakart ablakai mögött már hónapok óta dolgoznak, és a milliomos üzletemberek az illegális tevékenységük miatt kirótt bírságok és hivatalos felszólítások ellenére sem voltak hajlandóak leállítani a munkát.

„A bűnvádi feljelentés annak következtében történt, hogy ez év április 11-én a polgármesteri hivatal megbírságolta az étterem tulajdonosát az építkezési engedély hiányában elkezdett beltéri átalakítások miatt. Mivel a cég nem tett eleget a felszólításnak, és nem állította le a munkát, hogy azt legális keretek közé terelje, a hivatal az ügyészségnél tett feljelentést. A törvény értelmében a munkálatok leállítására hozott döntés be nem tartása bűncselekménynek számít” – olvasható az önkormányzat kedden kiadott közleményében.

Hirdetés