Építőt várnak az észak-erdélyi sztráda újabb szakaszára

Marosugra és Aranyosgyéres között folytatnák a munkát. Augusztus 11-éig jelentkezhetnek a kivitelezésben érdekelt cégek.
Hirdetés

Az észak-erdélyi autópálya Aranyosgyéres és Marosugra közötti  szakaszára hirdetett meg közbeszerzési eljárást hétfőn az autópályákat és országutakat kezelő hatóság. Az intézmény honlapján meghirdetett pályázat szerint – amely három kisebb szakaszt foglal magában – a 37 kilométer hosszú szakasz kivitelezési költségét maximum 2,33 milliárd lejre (531,5 millió euró) becsülték áfával együtt. A legalacsonyabb árat ajánló  pályázót hirdetik ki győztesnek. A pályázatok augusztus 11-ig nyújthatók be. Amennyiben maximális áron ítélik oda a munkálatot, egy kilométer autópálya 14,27 millió euróba kerülhet.
Mint ismeretes, az észak-erdélyi autópálya egy másik szakaszára május végén hirdettek közbeszerzési eljárást, amelyre július 9-ig jelentkezhetnek a vállalatok. Ez a Bors-Berettyószéplak közötti autópálya-szakasz befejezésére vonatkozik, amelynek mintegy fele épült meg el eddig.
A Bors és Brassó közötti, 415 kilométer hosszú észak-erdélyi autópálya megépítésére még 2003-ban kötött szerződést a kormány az amerikai Bechtellel, de csak 52 kilométer épült meg, mert a román állam sokallta a szerződés valódi költségeit, amelyet kezdetben mélyen alulbecsültek. A mostani kormány egyelőre az eredeti út mintegy felét tervezi megépíteni Marosvásárhely és Bors között, de pontos határidőt nem állapítottak meg a munkálatok befejezésére.

Hirdetés