Megértek a felújításra a sepsiszentgyörgyi kórházépületek

Nemcsak a gyanútlan járókelőket figyelmeztetik az omlásveszélyre Sepsiszentgyörgyön, hanem a hatóságoknak is üzennek ezáltal.
Hirdetés

Táblákkal hívják fel a figyelmet a vakolatomlás veszélyére több sepsiszentgyörgyi kórházépületen. A feliratok kihelyezésének kettős célja van: egyrészt a baleseteket szeretnék elkerülni ily módon, másrészt pedig abban bíznak, hogy az illetékesek figyelmét is sikerül felhívni a problémára. A Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház igazgatója, András Nagy Róbert a Krónikának elmondta: nincsenek nagyon rossz állapotban ezek az épületek, nem omladoznak, de mindenképp felújításra szorulnak, ehhez pedig pénzre van szükség. A tüdőkórház épülete ráadásul műemlék is, így azt csak a vonatkozó előírások betartásával lehet renoválni.

Mild Zoltán, az építkezési felügyelőség vezetője a Krónikának elmondta: több paramétert is figyelembe kell venni, amikor egy épület veszélyességét megállapítják, az állapotán kívül például azt is, hogy milyen gyakran járnak el előtte az emberek. A figyelmeztetés mellé pedig ajánlatos védőhálót is kitenni, tudatta Mild Zoltán.

Hirdetés