Szeptember végére halasztották az ítéletet a Mikó-perben

„Kavarást” feltételez a Mikó-per mögött Markó Attila képviselő, az ügy egyik vádlottja. Egy olyan dokumentum került be a per dossziéjába, amelyik eddig nem volt benne.
Hirdetés

„Újabb halasztás: szeptember 22. Úgy érzem, hogy erős érdekek próbálnak keresztbe tenni. Ez is csak azt bizonyítja, hogy nekünk van igazunk! Ezért győznünk is kell!” – írta saját Facebook-oldalán az alapfokon három év letöltendő börtönre ítélt Markó Attila pénteken.  

 
A tárgyalás eredményéről, pontosabban eredménytelenségéről a Transindexnek számolt be. A dossziéba rejtélyes módon bekerült egy buzăui pénzügyi intézménytől származó dokumentum, amely szerint 4,6 millió lejes kár érte az államot a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium épületének restitúciója miatt. Véleménye szerint a semmiből előbukkant irat azt sejteti, hogy „kavarás folyik a háttérben, valakik azt szeretnék, hogy az igazság ne derüljön ki”. A kár megállapítására azonban kizárólag a pénzügyminisztérium hivatott, ezért a buzăui pénzügyi intézménytől származó dokumentum nem perdöntő.
 

Hirdetés