Rekordkártérítést kell fizessen a román útkezelő

Egymillió eurós erkölcsi kártérítést kell fizessen a romániai útkezelő egy fiatal nőnek, aki egy autóbaleset nyomán elvesztette a jobb karját.
Hirdetés

A Konstancán élő Georgiana Elena Ghegeliu 2006-ban a barátjával együtt Brassó irányába utazott, amikor a férfinak jobbra kellett rántania a kormányt, hogy elkerülje az ütközést egy szemből közlekedő, a sávjukra áttérő járművel. Ghegeliuék autója lesodródott az úttestről, nekiütközött az útszéli szalagkorlátnak, a mellvéd egy fémdarabja pedig belefúródott az anyósülésen utazó lány vállába. Az áldozat életét az orvosok csak úgy tudták megmenteni, hogy amputálták a jobb karját.

Elena Ghegeliu 2012 áprilisában indított pert az országos, valamint a Brassó megyei útügyi hatóság ellen. Alapfokú ítélet tavaly áprilisban született, amely kimondta az útkezelő vétkességét, és egymillió euró kártérítésre kötelezte az állami vállalatot. A táblabíróság másodfokon 200 ezer euróra csökkentette a kárpótlást, a sértett azonban fellebbezett a legfelsőbb bíróságon, ahol ma született jogerős verdikt.

Hirdetés