Kovács Péter: partner vagy ellenség az RMDSZ a PSD számára?

Visszautasította a zsarolás vádját Kovács Péter RMDSZ-főtitkár, és néhány válogatott jelzővel illette a szövetséges PSD képviselőjét, Bogdan Diaconut.
Hirdetés
Az RMDSZ főtitkára szerint a magyarellenes nyilatkozatai és törvénytervezetei alapján elhíresült Bogdan Diaconu képviselőnek és a Szociáldemokrata Pártnak (PSD) el kell döntenie, hogy az RMDSZ-t koalíciós partnernek vagy ellenségnek tekintik.
 
Nyilatkozatában jelentéktelen politikusnak nevezte Diaconut, aki „szenvedélyesen sokat foglalkozik a magyarokkal, életünket megkeserítő intézkedéseket terjeszt elő és kifogásol minden magyar kezdeményezést”.
 
Kovács Péter Bogdan Diaconunak arra a nyilatkozatára reagált, amelyben a vezető kormánypárt politikusa zsarolással vádolta a magyarellenes törvénykezdeményezései ellen érvelő RMDSZ-es politikusokat.
 

Bogdan Diaconu a PSD egyik bukaresti kerületi elnökeként magyarellenes megnyilatkozásairól vált ismertté. A politikus előbb csak a sajtóban közölt írásaival, később feljelentéseivel, 2012 óta – amióta képviselői mandátumot szerzett  – törvénykezdeményezéseivel is fellép a vélt magyar veszély ellen. A múlt héten benyújtott legutóbbi törvénytervezetével a területi autonómia népszerűsítését tiltaná be

Hirdetés