Két héttel tovább marad Rembrandt Kolozsváron

Ritkán látott sikert ért el az Erdélyi Néprajzi Múzeum a holland zseni műveiből nyílt kiállítással. Aki még nem látta a műveket, június 22-éig megteheti.
Hirdetés

A látogatók kérésére két héttel meghosszabbították a Rembrandt – A metszet művészetének csúcsa című kolozsvári időszakos kiállítás nyitva tartását az Erdélyi Néprajzi Múzeumban. A holland képzőművészet zsenijének össze­sen 273 metszetéből szervezett tár­lat az utóbbi 25 év egyik legsikeresebb kiállítása, a szervezők ötször annyi jegyet értékesítettek, mint amennyit egy-egy művészeti tárlatra átlagosan szoktak.

Tudor Sălăgean, a befogadó intézmény igazgatója elmondta: egy hónap alatt több mint ötezer belépőt adtak el, úgy hogy felnőtteknek 20, nyugdíjasoknak pedig 10 lejbe került egy jegy. A tárlatot eredetileg az április 12. és június 8. közötti időszakra tervezték, a határidőt most június 22-éig tolták ki.

Viszont vasárnap utoljára szerveznek vezetett tárlatlátogatásokat 12 és 15 órától magyar, 13 és 16 órától pedig román nyelven.

A múzeumigazgató ugyanakkor arról is beszámolt, hogy egy-egy tárlat esetében még az ingyenes meghívókkal együtt sem tudnak ezernél több belépőt értékesíteni, így a mostani esemény mindenképpen nagy siker.

 

Hirdetés