Sokkoló: magyar–magyar összefogás lehet Marosvásárhelyen!

Közös polgármesterjelölt állításáról kezd az év végén tárgyalásokat a három magyar párt Marosvásárhelyen. És ez nem április elsejei hír.
Hirdetés

Ugyan még csak nyilatkozatok szintjén, de magyar–magyar összefogás körvonalazódik Marosvásárhelyen, amelynek célja, hogy a három párt – RMDSZ, MPP, EMNP – közös jelöltet indítson a 2016-os polgármester-választáson. A felek ugyanis úgy tűnik, felismerték, hogy a magyarságnak csak akkor van esélye leváltani Dorin Floreát, és visszaszerezni a marosvásárhelyi önkormányzatot, ha együttműködés alakul ki.

Peti András, az RMDSZ helyi szervezetének elnöke és Portik Vilmos helyi néppárti vezető várhatóan az államfőválasztások után ül majd tárgyalóasztalhoz a témában.

„Ha rajtunk múlik, az Erdélyi Magyar Néppárton, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanácson, akkor biztosan lesz együttműködés. Meg kell találnunk ennek lehetséges formáit. Bízom abban, hogy az a fajta együttműködés, amelyik a Vásárhelyi Forgatag megvalósításában kialakult, tud folytatódni. Ez egy jó kommunikációs csatorna, hogy a különféle álláspontokat egyeztessük” – fogalmazott Portik.

Hirdetés