„Sokan azt kívánták, hogy érjük meg a harmadik lapszámot is”

Megérték. Nem is akárhogyan. A Nőileg-karaván Kolozsvárra is befutott.
Hirdetés
Aradtól Kézdivásárhelyig, kamaszlánytól a dédnagymamáig nagyon sok elvárás születik az erdélyi nők magazinjával szemben. A Nőileg szerkesztői ezért nyakukba vették Erdélyt, hogy szemtől szembe találkozzanak az olvasói igényekkel. 
 
Míg az első szám tartalmát teljesen a szerkesztők rakták össze, és úgy, ahogyan azt ők jónak gondolták, júniusra már kivűlről kezdtek el jönni a témák, az interjúalanyok. Zörgő Noémi szerint ez a legszerencsésebb dolog, ami egy kiadvánnyal történhet, és mint mondta, már az indulásnál is ez volt az egyik elsődleges szempontjuk.
 

Amit közölni szeretnének

„Nagyon sok mindenkit ismerünk külföldi vagy magyarországi magazinokból. Viszont hiányzik egy olyan kiadány, amely rólunk szólna, és kicsit a mi látásmódunk szerint közelítené meg a témákat. Erdélyben pedig rengeteg olyan példaértékű ember van, akikre fel kellene néznünk” 
– mondta Sebestyén Kinga felelős kiadó. A júniusi szám hőse Darvay Enikő kolozsvári mentőorvos, akit meg is hívtak a bemutatóra, és akitől megtudhattuk, mit jelent a hozzátartozóval „hírt” közölni, vagy a nyers férfierő hiányában hordágyat cipelni. Nem éppen nőknek való mesterség.
 
Új korszak követi a még újabbat Kézdi Imola életében. A szintén meghívott színésznő a babavárás boldogságáról mesélt a jelenlévőknek, hiszen őszre várja a második gyermekét. Színésző balra el, a főszerep mostantól inkább az anyáé – valahogy így lehetne jellemezni mostanában a Kolozsvári Magyar Állami Színház UNITER-díjas színészét.
 
 
Mindeközben a férfiak
 
A tízezres példányszámban megjelenő Nőileg magazin hálistennek nyomokban sem tartalmaz prüdériát. Kéj című rovatában már a swinger-klubok félhomályába is bekukkolhattak az olvasók, a legfrissebb számban pedig az ötödik X utáni szexről derül ki egy és más. Ami a helyszínen kiszivárgott: nem az igazi már. De szex nélkül élni nem érdemes.
 
Ezek a nők (lányok, asszonyok) ízig-vérig erdélyiek – bármit is jelentsen ez. Messziről látja az ember rajtuk, hogy ízig-vérig egy csapat. És amilyen szépek, olyan lelkesek is. Ez tartja össze őket.
 
Szeressük a nőket tehát. Szeressük a Nőileget. Férfilag. Is. 

 

Hirdetés