Johannis szerint nincs etnikai diszkrimináció Romániában

Ellenzi az autonómiát, és úgy véli: 2014 Romániájában nem jelent hátrányt, ha valaki egy bizonyos etnikumhoz tartozik. Potenciális államfőjelölt.
Hirdetés

Nem lát etnikai diszkriminációt Romániában Klaus Johannis, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) ügyvivő elnöke. A német politikus, Nagyszeben polgármestere nem hiszi, hogy karrierjét befolyásolta az, hogy a német kisebbség tagja. „Nem hiszek az etnikai meghatározottságban. nem hiszem, hogy valaki jobb attól, ha román, német, zsidó, olasz vagy amit akarnak. Egy ember a teljesítménye alapján ér el oda, ahova elér. Az etnikai tényező jelentéktelen, és nem hiszem, hogy befolyásolja a karriert. És ha 2014 Romániájáról beszélünk, nem hiszem, hogy valaha valakitől is azt hallották, hogy diszkriminációt alkalmaztak vele szemben azért, mert nem egy bizonyos etnikumhoz tartozott” – hangoztatta Johannis.

Szerinte lehetséges, hogy – amennyiben elindul a tisztségért – a románok rá fognak szavazni a novemberi elnökválasztáson. A politikus amúgy egy, az Adevărul napilapnak adott interjúban kijelentette: nem híve a magyarok által követelt autonómiának.

Hirdetés