Vetró-ügy: beismerte tévedését a Maros megyei csendőrség

Mégsem kell 3 ezer lejes bírságot fizetnie a kézdivásárhelyi művésznek, aki úgy bujtogatott kivont karddal a vásárhelyi felvonuláson, hogy ott sem volt.
Hirdetés

Beismerte tévedését a Maros Megyei Csendőr-fel­ügyelőség: április 28-án keltezett beadványában arra kérte a maros­vá­sárhelyi bíróságot, hogy tekintsék semmisnek Vetró András nevére általuk március 14-én kibocsátott büntető jegyzőkönyvet. A hatóság ugyanakkor azt is kérte, a csendőr-felügyelőség képviselőjének jelenléte nélkül is hozzanak döntést a június 4-i tárgyaláson.

Mint ismeretes, a háromszéki művészre a Maros megyei csendőrség 3000 lejes pénzbírságot rótt ki, amiért március 10-én 19.30 órakor – a Székely Szabadság Napja alkalmából szervezett megemlékezésen– Marosvásárhelyen, miközben menetelésen vett részt, erőszakos cselekedetek elkövetésére buzdított, tüntető magatartást tanúsított, veszélyeztette a közrendet, provokatív magatartása abban is megnyilvánult, hogy hüvelyéből kivont karddal hadonászott, és a környezetében lévő tüntetőket bujtogatta”. Az úgy pikantériája, hogy Vetró ott sem volt Vásárhelyen.

A szobrászművész éppen ezért ügyvédet fogadott, és elküldték a csendőrségnek a bírság visszavonására vonatkozó kérést.

Most, hogy a csendőrség elismerte, hogy nem ő van a felvételeken, Vetró nem kíván tovább pereskedni, pedig megtehetné, hiszen zaklatásért erkölcsi kártérítést is kérhetne a csendőrségtől.

Hirdetés