Ha kell, bírósághoz fordul, de nem fizet Vetró

Büntetésének visszavonását kéri Vetró András. Ha ez nem történik meg, el van szánva arra, hogy a bírósághoz fordul, de semmiképp sem fizeti ki az indokolatlanul kirótt bírságot.
Hirdetés

Ott sem volt a március 10-i marosvásárhelyi megemlékezésen, mégis büntetést kapott Vetró András. Nem is keveset, 3000 lejt. A Maros megyei csendőrség jegyzőkönyve szerint azért rótták ki rá a büntetést, mert „erőszakra buzdított, kivont karddal hadonászott, veszélyeztette a közrendet”. A kézdivásárhelyi szobrászművész állítja: nem hogy nem tett ilyet, de még ott sem volt Vásárhelyen a Szabadság Napján. Szerinte azért kerülhetett fel a csendőrség feketelistájára, mert a hagyományőrző 15. Székely Határőr Gyalogezred szakaszparancsnoka. A művész amúgy ajánlott levélben kapta meg a büntetési jegyzőkönyvet, amelyben az áll, hogy kiállításakor Vetró András nem volt jelen, személyazonosságát videófelvételek alapján állapították meg.

A szobrászművész ügyvédet fogadott, és elküldték a csendőrségnek a bírság visszavonására vonatkozó kérést. Erra 30 napon belül kell válaszolnia a hatóságnak. Kedvezőtlen döntés esetén Vetró András bírósághoz fordul: el van szánva arra, hogy semmiképp sem fogja kifizetni az indokolatlanul kirótt bírságot.

Hirdetés