Magyar prefektus: kéreti magát a PSD

Még nem bólintott rá egy magyar prefektus kinevezésére Maros megyében a PSD, azt azonban megígérték, hogy megzabolázzák a magyarellenes kirohánasairól ismert Bogdan Diaconut.
Hirdetés

Magyar prefektust akar Maros megyébe az RMDSZ. Megvan a jelölt is, azonban koalíciós partnerük, a Szociáldemokrata Párt (PSD) még nem bólintott rá a volt szászrégeni polgármester, Nagy András kinevezésére. Borbély László, a szövetség politikai alelnöke a maszol.ro-nak elmondta: a kérdés még függőben van, a jövő héten folytatják a tárgyalásokat, „az RMDSZ azonban kitart a magyar prefektus kinevezése mellett”.

Ha minden szépen és jól alakul, három alprefektusi tisztséget tudhat magáénak az RMDSZ: a múlt hét végén elfoglalta hivatalát Petres Sándor Hargita megyei, illetve Szilágyi Róbert Szilágy megyei alprefektus, és Biharban is van jelölt, de ő még le kell tegye a köztisztviselői vizsgát, magyarázta Borbély László.

Koalíciós partnerség ide vagy oda, Bogdan Diaconu PSD-s képviselőt ez nem tartotta vissza attól, hogy újabb magyarellenes törvénytervezettel álljon a nyilvánosság elé. Borbély elmondása szerint ezt szóvá is tették a hétfői egyeztetésen, és ígéretet is kaptak arra, hogy „beszélnek Diaconu fejével”.

Hirdetés