Náthaversek, telefonfóbia

A Bánffy-palotában a helyzet változatlan. Borús idő, eső, az udvarról a belső teraszra húzódó könyvárusok várják az arra merészkedőket. Az Ünnepi Könyvhét második napján Varró Dani (azaz Dániel, de mindenki csak “danizza”) közönségtalálkozójára esett választásunk.
Hirdetés

Az előző három év mozgalmasságát visszaidézve, az ideit is megpróbáljuk (legalábbis képi szinten) mozgalmassá tenni.

Még belépés előtt vidám, lufihajtogató óriásbohócok kezdenek rögtön pózolni, amint meglátják a fényképezőgépet.

 

Kis csúszás a programban. Ezért lelkesen kezdem figyelni, merre lehet a költő. Ó, már a színpad mellett dedikál egy szemfüles olvasójának!

 

És az olvasók hálásak. Bár nem az épp dedikációt kérő lány, valaki más Varró Dani-verssel készült a délutánra. Szabó Brigitta igazán jól ráérzett, hogyan lehet tolmácsolni az Üzenet az olvasónak című verset.

 

Ezután végre a költőé a színpad. Bőrtáskáját asztalra téve helyet foglal. Már itt látszik: fesztelen hangulatú beszélgetésnek leszünk részesei.

 

A közönség fiatal tagjai a nátha főmotívumra felfűzött versolvasás alatt energiájukat kergetőzéssel vezették le. A fiúk:

 

és a lányok is.

 

Míg az apukája a telefonfóbiájáról meg a legutóbbi kolozsvári látogatása alatt írt születésnapi önköszöntőről mesél, a fiú sárálló felszerelését teszteli. (Igen, ő Varró Dani fia.)

 

A végére nem maradt más, mint a dedikálás.

 

És ne feledkezzünk meg a könyvesboltok polcait figyelni karácsonykor, ugyanis akkorra várható a szerző legújabb kötete!

 

 

Hirdetés