Korrupciós gyanú a Kolozs megyei közgyűlés elnöke ellen

Sírás és fogaknak csikorgatása a kolozsvári megyeházán: a DNA házkutatást tart, mivel megvesztegetés elfogadásával gyanúsítják Horea Uioreanut, a megyei közgyűlés elnökét.
Hirdetés

Kép: ziardecluj.ro

Korrupció gyanúja miatt házkutatást tart a Kolozs megyei megyeházán az Országos Korrupcióellenes Ügyosztály (DNA) szerdán délelőtt, az ügyben hatósági források szerint érintett Horea Uioreanu, a megyei közgyűlés elnöke is. A konkrét gyanú vesztegetés és vesztegetés elfogadása.

A házkutatás során több irodát átkutattak – köztük az Uioreanuét is -, és iratokat foglaltak le, majd az irodákat lepecsételték.

A házkutatás ezt követően Uioreanu otthonában folytatódik.

A DNA nyomozati anyaga szerint a Kolozs megyei közgyűlés nemzeti liberális párti (PNL) elnöke közreműködésével hozzá közel álló cégek kaptak megrendeléseket a megyei önkormányzattól. A cégvezetők ezért cserében „visszacsorgatták” Uioreanu zsebébe a nekik kifizetett közpénz egy részét. A DNA közleménye szerint a vizsgálat a megyei önkormányzat által 2013-ban és 2014-ben kiírt közbeszerzéseket érinti. Az ügyészség szerdán reggel összesen 11 kolozsvári helyszínen tartott házkutatást, köztük az érintett cégek székhelyén is.

Uioreanut egyelőre nem lehet megszólaltatni az ügyben, a sajtó képviselőit nem engedik be a megyeházára.

 

Hirdetés