A Székelyföldön éjszakázott Károly herceg

A mai napot Zalánpatakon tölti a brit trónörökös, amennyiben igazak a sajtóértésülések.
Hirdetés

Ismét erdélyi magánlátogatásra érkezett Károly herceg – közölte a Mediafax hírügynökség. A brit trónörökös magánrepülője kedden a kora délutáni órákban szállt le a marosvásárhelyi repülőtéren. Károly herceg előbb a Brassó megyei Szászfehéregyházára utazott, ahol szemügyre vette a tulajdonában levő falusi házat, majd estére a székelyföldi Miklósvárra érkezett, és Kálnoky Tibor gróf rezidenciáján éjszakázott.
A Mediafax tudni véli, hogy a herceg szerdán Zalánpatakra megy, ahol egy több falusi házból álló épületegyüttessel rendelkezik. A brit trónörökös székelyföldi birtokán erdélyi fekete kopasznyakú tyúkokat és mangalicákat nevelnek.
Mint ismeretes, a herceg visszajáró vendégnek számít Romániában. Legutóbb tavaly júniusban járt Erdélyben, majd pár napos zalánpataki pihenő után Bukarestben találkozott Victor Ponta miniszterelnökkel és Traian Băsescu államfővel. A trónörökös többször is lelkesen nyilatkozott az ember és a környezet sajátos erdélyi viszonyáról, amelyet szerinte Európa más tájain már alig lehet megtalálni.
A brit királyi család egyébként erdélyi magyar gyökerekkel is rendelkezik: II. Erzsébet királynő ükanyja, Rhédey Klaudia a Maros megyei Erdőszentgyörgyön született 1812-ben, és az ottani Rhédey-kastélyban nevelkedett.

 

Hirdetés