Ismét mi adnánk a legfőbb uniós gazdát

Románia továbbra is igényt tart az EU agrárbiztosi posztra, amelyre ismét Dacian Cioloșt jelöli. Végre valami, amiben Băsescu és Ponta egyetért.
Hirdetés

Románia továbbra is igényt tart az Európai Bizottság mezőgazdaságért felelős tagjának posztjára, amelyre Dacian Cioloș jelenlegi biztost támogatja – jelentette ki kedden Bukarestben Traian Băsescu államfő.

Az elnök a bukaresti Henri Coandă repülőtéren nyilatkozott erről, közvetlenül azelőtt, hogy elutazott az uniós állam- és kormányfői értekezlet (Európai Tanács) keddi ülésére.
 
Mint mondta, még túl korai nyilvánosan az új EU-biztosokról beszélni, de diplomáciai szinten indokolt elkezdeni a tárgyalásokat. Kifejtette, hogy Románia továbbra is az agrárbiztosi posztot szeretné megkapni, amelyre Dacian Cioloș jelenlegi biztost javasolja. Azt is hangsúlyozta, hogy erre a funkcióra mindig nagyon sok tagállam pályázik.
 
Victor Ponta miniszterelnök egy nappal korábban kijelentette, hogy a kormánykoalíción belül is szóba került ez a kérdés, és megállapodás született arról, hogy Bukarest fő opciója a mezőgazdasági biztosi tisztség megőrzése lesz Cioloș számára, amennyiben ez lehetséges.

Hirdetés