Pászkány eladta a Kolozsvári CFR-t

De továbbra is támogatni fogja a focicsapatot. Az új befektetők kifizetik az adósságot, de a megoldást az arabok jelentenék.
Hirdetés

Még januárban lemondott a Kolozsvári CFR-ben birtokolt részvényeiről Pászkány Árpád, de továbbra is kész támogatni a fellegvári egyesületet – jelenti a maszol.ro a csapat mai rendkívüli sajtótájékoztatójáról.

A kolozsvári üzletember CFR-részvényeit átadta egy befektetőcsoportnak, amely vállalta, hogy a következő 10 évben működteti a csapatot. Pászkány úgy véli, szép volt felfuttatni a kolozsvári csapatot a hazai mezőnyben, de ahhoz, hogy az európai porondon is helyt álljon, évi 25-30 millió euró körüli büdzsére lenne szükség legalább öt éven át, azaz külföldi befektetőre. 
 
Elmondta, kétszer is közel állt ahhoz, hogy adásvételi szerződést írjon alá futball iránt érdeklődő nagybefektetővel, de egyszer sem jött össze. Legnagyobb esélye annak van szerinte, hogy arab befektetők veszik meg és futtatják majd fel a klubot.
 
A mostani befektetői csoport hazai cégekből áll, amelyek a pénzügyi, informatikai, ingatlanüzlet és mezőgazdaság területén tevékenykednek. A 29 részvényes egyikének sincs többségi részvénycsomagja.
 
A klub elnöke elmondta, a befektetőcsoport kifizeti a klub év eleje óta felhalmozott, 2 millió eurós adósságát. Iuliu Mureșan ezzel megerősítette, hogy a csapat indulhat majd az Európa Liga selejtezőiben. A következő bajnoki idényre és az európai meccsekre a csapat a volt magyar válogatott Miriuta László vezetésével készül. 
 
A CFR az ötödik helyen végzett a román bajnokságban, és azáltal vált lehetővé a nemzetközi kupaszereplése, hogy a negyedik helyen végzett Dinamo Bucuresti fizetésképtelenséget jelentett.
 
Pászkány Árpád márciusban eladta az általa birtokolt tévécsatornákat is.
 
Az üzletember 2001-ben vásárolta meg a CFR 1907 klub részvényeit. A csapat akkor a harmadosztályban játszott. 2004-től az élvonalban szerepelt a kolozsvári együttes, és 2008 után három alkalommal nyerte meg a román bajnokságot és a román kupát. 
 
A csapat legfényesebb európai sikerét 2012 decemberében érte el, amikor a Bajnokok Ligája csoportkörében a Manchester United otthonában sikerült győznie.
 
Kép forrása a CFR klub honlapja

Hirdetés