Úgy megtiszteli a polgármester a szatmáriakat, hogy attól koldulnak

Egy néptáncegyüttessel és egy másodlagos frissességű magyarországi zenekarral akarja kiszúrni a városvezetés a szatmárnémeti magyarok szemét a május 30-án rajtoló városnapokon. A polgármester így fejezi ki tiszteletét a város lakosaival szemben.
Hirdetés

Úgy tűnik, a magyar meghívottakon spórolta ki a Szatmárnémeti városháza a Zdob şi Zdub és Loredana gázsiját, mi mással lehetne magyarázni azt a tényt, hogy a jövő pénteken elrajtoló városnapokon sok okot nem adnak a helyi magyarságnak a sör-miccsezésre.

A legfrissebb népszámlálás szerint 37,6 százalékban magyarok által lakott város ünnepére ugyanis alig két magyar meghívottat várnak – derült ki Dorel Coica polgármester hétfői sajtótájékoztatóján. Mint tájékoztatott, május 31-én délután négytől az egri Csodaszarvas néptáncegyüttes képviseli a magyar népzenét és néptáncot a Megyei Múzeum előtti színpadon (ahol egyébként is hagyományosan a folkműsorok zajlanak), s szintén magyar együttes lép fel szombaton este 10 órától a nagyszínpadon is: a Ladánybene 27. A néptáncosokra harminc perc jut, a pesti reggae együttesre pedig alig ötven, számolt be a Szatmári Friss Újság. (Csak zárójelben jegyezzük meg, hogy a helyi napilap által felsoroltak alapján az egy magyar sztárzenekarra hét román jut, ez pedig sehogy sem felel meg a lakosság számarányának.)

Dorel Coica polgármester megfogalmazása szerint ugyanakkor az idei városnapi ünnepségeket a megyeszékhely lakosaival szembeni tiszteletbeli gesztusként kell felfogni, az elöljáró ezzel is meg szeretné köszönni a szatmárnémetiektől eddig kapott támogatást. Ennek jegyében a nagyérdemű a What’s Up, a Zdob şi Zdub, Smiley, a Vunk, Loredana, valamint a B. U. G.Mafia zenéjére vezetheti le az egész év során felgyűlt feszültségét.

Hirdetés