Nem hiszem el, hogy megint fesztivál lesz Szentgyörgyön

Pedig ez a rögvaló. Hazatér az Atelier: május 28. és június 4-e között a kultfővárosban a kísérleti színházé a főszerep.
Hirdetés
A sepsiszentgyörgyi román társulat új vezetősége idén, hét év után visszahozta szülővárosába az „Ateliert”. Románia legrégebbi nemzetközi színházi fesztiváljáról van szó, amelyet 1992-ben Radu Macrinici dramaturg alapított, majd 13 kiadás után az Andrei Mureșanu színháztól való távozásával Segesvárra, Nagybányára és Szatmárra költöztette.
 
A fesztivál célja, hogy kísérleti előadásokat, a színházak új nyelvezetét mutassák be a közönségnek. Az idei UNITER gála négy díjazottja mellett érkeznek előadók Franciaországból, Olaszországból, Venezuelából és Brazíliából is. 
 
 

A Kulturális Minisztériumtól egy lejt sem kaptak,

ezért az állami színházak vállalták, hogy saját költségükön érkeznek Sepsiszentgyörgyre, mindössze a független színházak költségeit térítik meg – mondta Radu Macrinici. A fesztivált 50.000 lejjel támogatja a sepsiszentgyörgyi önkormányzat, a Kovászna megyei tanács pedig a színészek elszállásolásában nyújt segítséget. Az “Atelier” díjait a sepsiszentgyörgyi Képzőművészek szövetsége ajánlotta fel.
 
Az Atelier fesztivál Sepsiszentgyörgy, Székelyföld kulturális fővárosa program keretében meghirdetett “Játék évében” szerveződik.  

Hirdetés