A dísznémetünk nem akar államfő lenni

Fúú, nagyon megkönnyebültünk. Nem mintha izgultunk volna Klaus Johannis miatt. Ősszel azért sokat látjuk még: az év második legüresebb kampányában.
Hirdetés

Azoknak, akik abban hisznek, hogy Romániát csak egy német tudja úgy-ahogy rendbehozni (lásd I. Károly király kultusza), most elszállt minden reményük. A kirakatnémetünk ugyanis ma bejelentette, nem indul az őszi államelnökválasztáson. 

Ahogy az eddig is ismert volt, Klaus Johannis, Nagyszeben polgármestere a Nemzeti Liberális Párt elnökét, Crin Antonescut támogatja a novemberi megmérettetésen. Most egyelőre a május végi EP-választásokra készülnek, mondta a párt alelnökeként is működő Johannis.
 
Jelöltsége azért merült fel ismét, mert tegnap tette közzé az INSCOP közvéleménykutató, hogy míg a kormányzó PSD részéről Victor Pontának lenne a legnagyobb esélye az államfőválasztáson, a PNL részéről Johannis jelöltségének sokkal többen örülnének, mint a pártelnök Antonescu indulásának: 37,9 százalék szeretné Johannist, 22,8% Antonescut, 32,9 százaléknak egyik sem jó.

Hirdetés