Profitgyilkos a Gyilkos-tó

Gyergyószentmiklós megvásárolja azt a partmenti részt, ami amúgy is az övé. Hogy végre fejleszthesse. Vagy hogy a polgi elpasszolja valakinek.
Hirdetés

Kivásárolja Gyergyószentmiklós önkormányzata tulajdonostársát, Budapest V. kerületének önkormányzatát az 1996-ban közösen alapított Monturist Kft-ből – írja a székelyhon.ro hírportál.

Nem ment a biznisz

Ez a kft kezeli a Gyilkos-tó partjának egy részét, amelyet butikoknak, bódéknak, lacikonyháknak adott bérbe, de hasznot nem hajtott, sőt adóhátralékot, állami tartozást halmozott fel, ezért a város felszámolási eljárást kezdeményezett ellene. Annak ellenére, hogy ő maga is tulajdonosa, csak kisebbségi tulajdonosa.
 
A város 4,5 hektár területtel, Budapest Belváros-Lipótváros pénzzel szállt be annak idején a cégbe. A cég közgyűlését egy hete tartották Budapesten, ahol világossá vált, hogy a kerületi önkormányzat szívesen kiszállna belőle, ha Gyergyó kifizeti az 50 százaléknál valamivel nagyobb részét. 
 
Gyergyónak erre nincs 230 ezer leje, de tíz százaléknyit tervez megvenni a június 16-i közgyűlésen, majd szakaszosan a többi részt – mondta Mezei János polgármester. Mivel a Gyilkos-tó melletti területek nincsenek a városháza többségi tulajdonában, fejlesztési pénzeket se tudtak eddig megpályázni rá – állítja Mezei.

Nem is arra kell a föld

A polgármester szigorú vizsgálatot ígért a cég számvitelében és Virág Zsolt ügyvezető igazgató tevékenységében. A közgyülésen most felfüggesztették Virág Zsolt tevékenységét, azaz nem köthet szerződéseket, és a cég bankszámlájáról sem utalhat, csak ha az adóhátralékot törleszti.
 
Virág Zsolt viszont azt mondta a székelyhonnak, nem is turisztikai beruházást akar ott a város, hanem Mezei János törvénytelenül odaadta a terület egy részét annak, aki visszaigényelte. Virág szerint viszont a visszaigénylő területe az államosításkor nem is ott volt a tó közelében, hanem egy km-rel távolabb, ráadásul a cég törzstőkéjéhez polgármesteri rendelettel nem lehet hozzányúlni, csak közgyűlési határozat módosíthatja.

Hirdetés