Kerülőúttal gyűjt szavazatokat Ponta

Új hidat és terelőutat ígért a szatmáriaknak, sőt a repülőteret is korszerűsítik. Amúgy Ponta a legesélyesebb, ha mégis államfő szeretne lenni.
Hirdetés

A terelőút és a harmadik Szamos-híd európai pénzekből, a regionális fejlesztési alapból épül, ha elkészítik végre a versenytárgyalás kiírásához szükséges dokumentációt, jelentette be a kormányfő ma Szatmárnémetiben. Azt is megígérte, jut majd pénz a repülőtér korszerűsítésére is.

A terelőút 13,5 km-es lesz, a híddal együtt 379 millió lejbe kerül majd. Ponta külön kihangsúlyozta, hogy ezt a két projektet nem tudták volna csak helyi erőforrásokból megvalósítani, ezért ő vállalta, hogy európai pénzt kerít rá.
 
És a külföldi befektetők is kifogásolják a rendes infrastruktúra hiányát, például a Draxelmaier, amelyet Ponta ma reggel látogatott meg.
 
A politikusok mostanában előszeretettel látogatnak vidéki beruházásokat, mivel zajlik a május 25-i EP-választás kampánya.
 
Egyébként Victor Ponta miniszterelnöknek van a legnagyobb esélye arra, hogy Románia következő elnöke legyen, a jobboldalon pedig két lehetséges jelölt, Klauss Johannis nagyszebeni polgármester és Mihai Răzvan Ungureanu volt miniszterelnök reménykedhet abban, hogy legyőzheti Pontát a második fordulóban – tette közzé felmérését ma az Adevărul hírportál.

Hirdetés