Ismét van mozi Székelyföldön!

Olyan mozijuk lesz a csíkiaknak, hogy valami csuda. Már csak azt kell kitalálni, hogy ki fogja üzemelni és fenntartani.
Hirdetés

Befejezték a csíkszeredai volt Transilvania mozi átépítését és kibővítését. Jelenleg az utolsó simításokat végzik az épület belsejében: takarítanak, festenek a kivitelező cég munkatársai.

Mit tud a felújított csíkszeredai mozi?

 

  • kétszázhatvan férőhelyes nézőtér 
  • központi térre néző, beépített teraszos kávézó
  • új parketta, formatervezett, hangelnyelő falak, spotlámpás világítás 
  • 80-100 fő befogadására képes médiaszoba, amely a nagyteremtől függetlenül vagy azt kiegészítően is tud működni, például fotó- és képzőművészeti kiállításokra, sajtótájékoztatókra, állófogadásokra
  • hangszigetelt stúdióterem, üvegezett ablakkal elválasztott fülkékkel
 
A Penge tömbház, illetve a mozi épülete közötti részen felépített új szárnyban raktárhelyiséget alakítottak ki, illetve külön bejáratú irodahelyiségeket, ide költözik majd a Csík Info irodája. Ugyanitt öltözőket és mellékhelyiségeket is kiépítettek.
 
 

Berendezést és működtetőket keresnek

A következő közbeszerzés tárgya a székek, a világítás-, hangosítástechnikai eszközök, a vetítővászon és a mozigépészet. Viszont vannak még kérdések, amelyekről nem döntöttünk. Próbáltunk árajánlatokat gyűjteni, többek között arra is választ keresünk, hogy szükség van-e 3D-s mozira, vagy elég a 2D-s. Ugyanis a 3D-s mozi akár 50 ezer euróval is többe kerülhet
– mondta Antal Attila alpolgármester a Székelyhonnak.
 
A felújított létesítményt az önkormányzat fogja működtetni, viszont a kávézóra, a hangstúdióra, a mozira üzemeltetőt keresnek majd, azon kívül szükség lesz rendezvényszervezőre is. 
 
A korszerűsítési munkálatoknak egyébként 2012 decemberében fogtak hozzá, és (eddig) 5,2 millió lejt költött a helyi önkormányzat.
 
Fotó: Szőcs Dénes

Hirdetés