Akit érdekel, hogyan kerülte meg a román tiltást

Dmitrij Rogozin, a Twitteren akár hadüzeneteket is posztoló, orosz külügyminiszter, az kattintson a címre.
Hirdetés

Menetrendszerinti repülőjárattal. Többet nem lehet tudni, mert a hadiipar útjai kifürkészhetetlenek. Az eredetileg használni óhajtott különgépet visszafordították Chisinauba, Rogozin mégis leszállt Moszkvában. 

Az orosz kormányfő hadiipart és űrkutatást felügyelő helyettese – egyben Vlagyimir Putyin orosz államfő dnyesztermelléki különmegbízottja – megerősítette a Twitter internetes közösségi oldalon, hogy megérkezett Moszkvába. „A hadiipari komplexumnak megvannak a saját útjai. Már Moszkvában vagyok. A junta pedig felsült” – írta a kijevi vezetésre célozva.
 
A miniszterelnök-helyettes mellékelte a Moszkva közeli Domogyedovo nemzetközi repülőterén készült fotóját is.
 
Rogozin arról is beszámolt, hogy ukrán vadászgépek az Odessza megyei Kodima térségében visszafordulásra kényszerítették a Rusjet légitársaság JAK-42-es különrepülőgépét, amelyen ő is hazafelé utazott volna.
 
Az orosz miniszterelnök-helyettes a május 9-i, győzelem napi katonai parádé alkalmából látogatott a Moldovából „kiszakadt”, csak Oroszország által elismert Dnyeszter menti Köztársaság fővárosába, Tiraszpolba. Akkor a kijevi hatóságok nem engedték átrepülni gépét Ukrajna légterén, így Bulgárián és Románián keresztül érkezett a helyszínre.
 
Visszafele viszont a román fél már megtiltotta légtere használatát. A román tiltásról és Rogozin válaszfenyegetéséről itt olvashat bővebben.
 
Mellesleg Rogozin úgy működik a Twitteren, mint egy posztológép.

Hirdetés