Ezentúl gyorsabban repülnek a csomagok Erdélyből

A kolozsvári repülőtér teherforgalmának bővítésével 24 órán belül a világ bármelyik pontjára küldhetnek csomagokat az erdélyiek.
Hirdetés
Szerdán felavatták a kolozsvári reptér új teherszállító terminálját, amelynek köszönhetően gyorsabban lehet majd csomagot küldeni szerte a nagyvilágba. Türkmenisztán az egyetlen ország, amellyel egyelőre nincs összekötetésben a terminált üzemeltető DHL logisztikai vállalat. Összesen hatvan perccel rövidebb idő alatt tudják célba juttatni ezentúl a szállítmányokat a bővítésnek köszönhetően. Ugyanakkor a hatékonyságot az is növeli, hogy új röntgensugaras gépet szereztek be, amelynek köszönhetően jóval több csomagot tudnak lényegesen rövidebb idő alatt átvenni.
 
A szerdai avatón a légi kikötő és a Kolozs megyei közgyűlés vezetői, valamint a terminált üzemeltető DHL logisztikai vállalat képviselői egyaránt elégedetten nyilatkoztak a beruházásról. Elhangzott: az új terminál nem csak Kolozs megyének, hanem a környező megyék cégeinek is lehetővé teszi, hogy 24 órán belül a világ bármely pontjára tudjanak csomagot küldeni és onnan fogadni. A terminál vonzáskörzetébe Fehér, Beszterce-Naszód, Hargita, Szilágy, Máramaros, Maros, Szatmár és Szeben megye tartozik – számol be a Krónika.
 
Fotó: airportcluj.ro

Hirdetés