Kevés székely megy rendőrnek

Pedig külön helyeket tartanak fenn a magyaroknak. De már a pszichológiatesztet elbukják, mert nem értik a kérdéseket.
Hirdetés

Elkezdődött a rendőrtanoncok toborzása a rendőriskolába és akadémiára, ahová a nemzeti kisebbségeknek külön helyeket tartanak fenn – tudósít a hatósági suliról a maszol.ro hírportál.

Háromszéken évente 30-50 fiatal jelentkezik a rendőrképzőbe, de a magyarok többsége már a helyben megszervezett pszichológia felmérésen elbukik, mert nem érti a feltett kérdéseket – mondta a portálnak Delia Moldovan. A Kovászna megyei rendőrség humán erőforrás irodájának vezetője szerint a továbbjutók lemorzsolódnak a románok történelme, illetve a román nyelvtan vizsgán. Miközben az idegennyelv-vizsgán jól teljesítenek.
 
Háromszéken jelenleg egy helybéli és egy marosvásárhelyi magyar rendőr dolgozik, akik kisebbségeknek fenntartott helyen végezték a rendőrképzőt, illetve egy Kovászna megyei magyar diák jelenleg elsőéves az akadémián.
 
A bukaresti Alexandru Ioan Cuza Rendőrakadémiára június 2-ig lehet beiratkozni, a rendőrbiztos képzőkbe pedig augusztus 14-ig. Ha érdekel, mekkora a túljelentkezés, és hány helyet hirdettek meg a magyaroknak, kattints az alábbi linkre.

Hirdetés