Valaki(k)nek nagyon szúrhatja a szemét a magyar felirat

Rendszeresen megrongálják Marosvásárhely helységnévtábláját. Ám az elkövetőknek valamiért csak a magyar feliratokkal van bajuk.
Hirdetés

Marosvásárhely Mezőszabad felőli bejáratánál ismeretlen tettesek minduntalan lefestik vagy – amint az legutóbb történt – leszakítják a helységnévtábláról a város magyar feliratát.

Ráduly György, Marosszentanna polgármestere szerint a helységnévtábla őrzése nem az ő feladatuk. „Ha egyik nap letisztították, és újrafestették a Marosvásárhely nevet, másnap biztos, hogy újból lekenték. Valaki sportszerűen űzi a magyar nyelvű felirat eltüntetését” – számolt be Ráduly György.

Érdekesség ugyanakkor, hogy  a községvezető úgy tudta, kék festékkel van lefestve a magyar felirat, ő legutoljára ugyanis így látta, ám a hétfő délelőtti látvány teljesen új állapotokat tárt elénk: nem lefestették, hanem leszakították a táblára ragasztott fólia egy részét, amelyen a magyar felirat állt. Kérdésünkre, hogy van-e fogalmuk arról, hogy ki vagy kik követhették el a rongálást, Ráduly György nem szeretett volna feltételezésekbe bocsátkozni, azt mondta, csak akkor mondhat nevet, ha ezt bizonyítékokkal is alá tudja támasztani. „Őrizni pedig nem tudjuk, az az útszakasz Marosvásárhelyhez tartozik”.

Ám Peti András marosvásárhelyi alpolgármester is úgy vélekedik, nem állíthat mindenik tábla mellé rendőrt.

 

Hirdetés