Nem kívánják Mikola Bélát Romániában

Az Új Magyar Gárda tagját öt évre jogerősen is nem kívánatos személlyé nyilvánították. Maszkosok eszkortálták a határig.
Hirdetés
A legfelső bíróság kedden azt követően határozott erről, hogy Mikola Béla fellebbezett az első fokú ítélet ellen. A bukaresti ítélőtábla március 20-án ítélte öt évre nem kívánatos személlyé az Új Magyar Gárda tagját. Kommandósok még aznap

kitoloncolták Romániából a magyar állampolgárt,

akit a marosvásárhelyi lakásából kísértek a román-magyar határig. A román belföldi titkosszolgálat (SRI) szóvivője korábban úgy nyilatkozott a Mediafaxnak, hogy a SRI „bizonyossággal megállapította”, a magyar állampolgár a román nemzetbiztonságot veszélyeztető tevékenységet folytatott Romániában.
 
A Mikola Béla elleni eljárással egy időben három másik magyar állampolgárt is kitiltottak Romániából, köztük a Jobbik két képviselőjét. Őket azzal gyanúsítják, hogy olyan szélsőségesen nacionalista tevékenységet folytató szervezetek tagjai, amelyek Románia nemzetbiztonságát és közrendjét veszélyeztetik.
 
A román belügyminisztérium a március 10-i marosvásárhelyi autonómiatüntetés után intézkedett a négy magyar állampolgár ellen.
 

Hirdetés