Csatlakozhat az RMDSZ a PSD Băsescu-ellenes frontjához

Nem maradnak egyedül a szociáldemokraták a Traian Băsescu elleni hadjáratban: RMDSZ-es politikusok is beszállhatnak az államfő elleni feljelentésbe.
Hirdetés

Az RMDSZ honatyái is elláthatják kézjegyükkel azt a feljelentést, amelyet koalíciós partnerük, a Szociáldemokrata Párt (PSD) tesz Traian Băsescu államfő ellen – derült ki kedden.

A szociáldemokratáknál ezúttal az verte ki a biztosítékot, hogy Băsescu egy vasárnap esti televíziós műsorban a családja földvásárlási ügyleteit vizsgáló parlamenti bizottság egyik PSD-s tagja, Gabriela Firea szenátor kapcsán megjegyezte: jobban tenné, ha a saját portája előtt söprögetne, és saját, polgármesterként tevékenykedő férje földügyleteivel foglalkozna, mert előfordulhat, hogy egy szép napon, amikor hazamegy, nem találja őt otthon.

Victor Ponta és Gabriela Firea ennek nyomán bejelentette: a PSD politikusai feljelentést tesznek az államfő ellen zsarolás és fenyegetés miatt. Firea kedden azt mondta: veszélyben érzi a férje, a saját és az egész családja életét az elnök kijelentései nyomán.

Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke, miniszterelnök-helyettes kedden a PSD-s retorikához csatlakozva arról beszélt: elfogadhatatlan a zsarolás és a fenyegetés, ugyanakkor nem kötelező a feljelentés aláírása, a szövetség képviselői és szenátorai maguk dönthetik el, hogy ellátják kézjegyükkel vagy sem.

 

Hirdetés