Bírság a váradi Pannónia illegális felújítása miatt

Mégsem ijedtek meg a Micula fivérektől a nagyváradi hatóságok, pénzbírsggal sújtják az egykori Pannónia Szállón illegális munkálatokat végző üdítőkirályokat.
Hirdetés

Felelősségre vonják a nagyváradi Bémer (Ferdinánd) téren álló egykori Pannónia Szálló földszintjén működő Transilvania étterem tulajdonosát, miután bebizonyosodott, hogy valóban engedély nélkül kezdte el felújítani a műemléki védettség alatt álló épületet.

Mint arról beszámoltunk, a múlt század eleji ingatlan letakart ablakai mögött zajló átalakításokra a sajtó hívta fel a hivatalok figyelmét, amelyek csütörtökön helyszíni ellenőrzést tartottak.

A város egyik jelképének számító ingatlanban egyébként a két Bihar megyei milliomos üzletember, Ioan és Viorel Micula birtokában lévő vállalkozások működnek. Ilie Bolojan polgármestert és az ellenőrző bizottság többi tagját egyébként maga Ioan Micula fogadta.

Bolojan távozásakor a Krónikának elmondta, bírságot rónak ki a vendéglő tulajdonosára a városrendezési engedély hiánya miatt.

Azt azonban még nem tudni, hogy a műemlékvédelmi hatóság mit fog lépni, ők ugyanis a bírságolás mellett úgy is határozhatnak, hogy leállíttatják a törvénytelen felújítási munkálatokat.

 

 

Hirdetés