Újabb RMDSZ-es államtitkárokat nevezett ki Ponta

Lassan meglesz a 14 RMDSZ-es államtitkár. Újabban négyet nevezett ki Victor Ponta kormányfő.
Hirdetés

Újabb magyar államtitkárok kinevezését írta alá Victor Ponta miniszterelnök a március eleje óta kormányzati szerepet vállaló RMDSZ javaslata alapján – közölte csütörtökön a Mediafax hírügynökség.

Pásztor Sándort, a Körös-vidéki vízügyi hatóság ügyvezető igazgatóját vízügyi, erdészeti és halászati államtitkárrá nevezte ki Victor Ponta. A közlekedési minisztériumban István Zoltán, az RMDSZ kézdivásárhelyi szervezetének elnöke kapott államtitkári kinevezést.

A pénzügyminisztérium államtitkári tisztségébe György Attilát, a bukaresti Közgazdaságtudományi Egyetem dékánhelyettesét nevezte ki a kormányfő. A köztisztviselők ügynökségének élére hat év után Birtalan József tért vissza, aki eddig a Hargita megyei önkormányzatban töltött be alelnöki tisztséget.

Borbély Károly korábbi informatikai miniszter energiaügyi államtitkári, illetve Hegedüs Csilla RMDSZ-főtitkárhelyettes kulturális államtitkári kinevezését a múlt héten írta alá a román kormányfő.

Az RMDSZ-nek a kormánykoalícióba való belépése előtt is volt államtitkára – Király András személyében – az oktatási minisztériumban, és a szövetség által jelölt Laczikó Enikő vezeti államtitkári rangban az Etnikumközi Kapcsolatok Hivatalát.

Lassan meglesz a beígért 14 államtitkári vagy államtitkári rangú poszt.

Hirdetés