PRM-lista: a kettő is kevés volt

Gheorghe Funar és Corneliu Vadim Tudor is jelöltlistát nyújtott be a Nagy-Románia Párt nevében az európai parlamenti választásokra. A vicces az, hogy egyiket sem fogadták el.
Hirdetés

Mindeketten saját gyermeküknek tekintik, és egyikük sem hajlandó lemondani róla: évek óta folyik a Nagy-Románia Párttal (PRM) kapcsolatos jogi vita Corneliu Vadim Tudor, a PRM volt elnöke és jelenlegi EP-képviselője, illetve Gheorghe Funar, Kolozsvár egykori polgármestere között. A közelgő európai parlamenti választásokra is külön jelöltlistákkal készültek, de ezek közül egyiket sem fogadta el a román központi választási iroda. Az indok pedig: a Vadim Tudor által beterjesztett változat nem teljesítette az elfogadáshoz szükséges valamennyi feltételt – Funarnak pedig  egyszerűen nincs joga a PRM nevében listát leadni. Az elutasítottak a bukaresti törvényszéken támadhatják meg az iroda döntését, és minden valószínűség szerint meg is fogják ezt tenni, hiszen szinte valamennyi felmérés azt mutatta eddig, hogy a PRM átlépné a mandátumszerzéshez szükséges 5 százalékos küszöböt.

A központi választási iroda amúgy több más kisebb párt és független jelölt listáját is elutasította, a jelentősebb parlamenti pártokét (beleértve az RMDSZ-t) viszont elfogadta.

Hirdetés