Erdélyi sikerek az Úton filmfesztiválon

Füves emberek és a termékenység – ebben a két témában készült erdélyi alkotások értek el figyelemreméltó eredményt az Úton/On the Road Online Filmfesztiválon.
Hirdetés
Hetvenhat film közül a székely gyógyító füves emberekről szóló dokumentumfilm lett a kozönségkedvenc a Mediawave által szervezett Úton/On the Road Online Filmfesztiválon. A Ha nem használ nem is árt… című alkotást Szabó Károly készítette Pakot Mónikával, a Civitas Alapítvány munkatársával közösen. Az 50 és fél perces dokumentumfilm gyógynövényekről, népi gyógymódokról szól, és a felvételek többsége Udvarhelyszéken készült.
 
De nem ez az egyetlen erdélyi vonatkozása az idén első ízben megszervezett fesztiválnak. A nagyváradi Murányi-Matza Teréz Termékenység című animációja a fesztivál címére utalva a “legszebb út” díjat nyerte el. Az ő alkotását látták egyébként a legtöbben az összes közül, több mint kétezren.
 
A filmmustrán szereplő 76 alkotás a világ több mint 40 országát képviselte. A győztes alkotásokat levetítik az április 29. és május 3. között zajló Mediawave Nemzetközi Film és Zenei Együttlét fesztiválon a komáromi Monostori erődben. Az online filmmustra összes filmje megtekinthető még április 30-ig a fesztivál honlapján. 

Fotó: Jelenet Szabó Károly filmjéből

Hirdetés