Knézyt és Gundelt az erdélyieknek!

Elvileg van remény a magyar kommentárral nézhető foci-vb-re. Erdélyi közreműködéssel uniós szinten is küzdenek a sportközvetítések geokódolása ellen.
Hirdetés

Reális esélyt lát a fontos sportközvetítések földrajzi kódolása kapcsán kialakult visszás helyzet orvoslására Vincze Loránt, az RMDSZ külügyi titkára, az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniójának (FUEN) alelnöke.

Az európai parlamenti képviselőjelölt szerdai, Nagyváradon tartott sajtótájékoztatóján a Krónika kérdésére rámutatott, hogy az Európai Bizottságban hangsúlyosan felmerült ez a téma, jelenleg különböző előkészítő testületek szintjén vitatják az opciókat.

Eközben a FUEN és az RMDSZ közös polgári kezdeményezésében az Unió teljes területére kiterjedő, egységes szerzői jogdíjat javasolt, azt, hogy a megvásárolt licenc a tagállamok mindegyikében érvényes legyen.

Mint ismeretes, a Minority Safepack Initiative elnevezésű kisebbségvédelmi tervezetet az Európai Bizottság szeptember 16-án elutasította, álláspontja szerint az európai sokszínűség megőrzését célzó kezdeményezés nem tartozik a testület jogalkotási hatáskörébe. Az RMDSZ megfellebbezte a döntést az Európai Bíróságon.

Hirdetés