A Ponta-kormány ellen vonultak az utcára

Tízezrek tüntettek ma délelőtt Kolozsváron a kormány ellen a PDL szervezésében. A résztvevők hazug, maffiózó, és inkompetens bandának nevezték a Ponta-kabinetet.
Hirdetés

Ahogy lenni szokott, a résztvevők számáról megoszlanak a vélemények: a szervezők szerint 25 ezren, a hatóságok szerint 10 ezren voltak a kormányellenes demonstráción. Az egész országból érkező demonstrálók a Béke-téren gyülekeztek, aztán a Főtérre vonultak.

A PDL több vezető politikusa is jelen volt: Vasile Blaga pártelnök, Cătălin Predoiu alelnök, valamint Traian Răzvan Ungureanu, Theodor Stolojan és Monica Macovei EP-képviselők. Hiányzott azonban Emil Boc, Kolozsvár polgármestere, aki pártja nagyszabású rendezvénye helyett  inkább az államfőhöz közel álló Népi Mozgalom Alapítvány bukaresti vitafórumát választotta.  
 
Vasile Blaga pártelnök szerint a mostani kormány az elmúlt 23 év legnagyobb ellensége Románia számára. Beszédében hangsúlyozta: a változások Kolozsváron, Erdély szívében kezdődnek. A felszólalok nehezményezték, hogy Victor Pontáék több száz kilométer autópálya megépítését ígérték az erdélyieknek, de ebből nem valósult meg semmi. 

Hirdetés