A trikolóros provokátor tett feljelentést

Miután egy magyarellenes blogger felhívta a figyelmet arra, hogy magyar kommentelők a Facebookon fenyegették meg azt a román fiút, aki március 15-én Sepsiszetngyörgyön román zászlóval provokált, az ügy rendőrségi fázisba kerül. A provokátort nem akarják felelősségre vonni.
Hirdetés

Feljelentést kedden a Kovászna megyei rendőrségen az a fiatal, aki miután Sepsiszentgyörgyön, a március 15-én ünneplő tömeggel a háttérben a román nemzeti lobogó színeiben pompázva fotóztatta magát, feltöltötte a fényképet a Facebook közösségi oldalra. A fotó kommentelői közül többen megfenyegették a fiút tettéért. A rendőrség a feljelentést követően nyomozásba kezdett.

Mint arról beszámoltunk, az ügyet a hivatásos feljelentőként számon tartott román blogger, Dan Tănasă fújta fel. Tănasă, aki arról ismert, hogy feljelentést tett azon székelyföldi polgármesterek ellen, akik kitűzték a székely zászlót, blogján pedig uszító, magyarellenes hangvételű bejegyzéseket jelentet meg, nem azt tartja felháborítónak, hogy egy kiskorú gyerek már provokatív módon viszonyul a magyarokhoz és ünnepükhöz, hanem azt, hogy a Facebookra föltöltött képet hogyan kommentálták a magyarok.

Hirdetés