Urbanisztikai engedélyek az észak-erdélyi autópályáért

A korábbinál nagyobb a remény, hogy előbb-utóbb az észak-erdélyi autópályán szeljük át Erdélyt Borstól Brassóig. De még csak alig pislákol valami fény az alagút végén.
Hirdetés

Az észak-erdélyi autópálya projektje feltámadásának vagyunk tanúi – jelentette ki a Népújságnak adott interjúban Kelemen Márton, a Maros megyei közgyűlés újonnan kinevezett RMDSZ-es alelnöke. Azt azonban amit Dan Șova miniszter mondott – miszerint 2015-ben közlekedni fogunk ezen a sztrádán –, szerinte is csak mérsékelt optimizmussal kell kezelni.

Újdonság viszont, hogy már előkészítés alatt állnak a közbeszerzések, ám még a licit pontos időpontját sem lehet előre tudni.

Maros megyében egyelőre annyi előrelépés történt, hogy Ciprian Dobre, a megyei közgyűlés elnöke március elején aláírta a sztráda Marosvásárhely–Marosugra, illetve Marosugra és Maroskece, azaz a Maros és Kolozs megye határáig terjedő szakaszra szóló urbanisztikai engedélyt. Emellett engedélyezték a marosvásárhelyi bekötőutat is, amely Lukailencfalva és a Metro áruház közötti szakaszon épülne meg, összekötve a sztrádát a 15-ös országúttal.

Amint arról beszámoltunk,Horea Uioreanu, a Kolozs megyei önkormányzat elnöke is március elején adta ki az engedélyt az autópálya Kolozs megyében még építésre váró szakaszaira.

A hivatalos bejelentések szerint meglehet már pénz az észak-erdélyi autópálya Aranyosgyéres és Marosugra közötti 40 kilométeres szakaszának megépítésére. Uioreanu szerint a továbbiakban a sztráda Gyalu–Berettyószéplak–Bors-szakaszaira kellene forrást találni, hogy az ország minél előbb összekapcsolódhasson a magyarországi sztrádahálózattal.

 

Hirdetés