Otthon húzták ki a gyufát a Steaua-drukkerek

Már a bukaresti lelátókon is küldték ki a magyarokat az országból. Visszaesők, ezért kitilthatják őket a klub következő meccséről.
Hirdetés

Megmutatták a Steaua drukkerei, hogy vannak olyan tökösek, mint a bíró a bő egy héttel ezelőtti meccsükön. Amit Cristian Balaj félbeszakított, mert idegengyűlölő szlogeneket skandáltak a kolozsvári CFR stadionjában. A tökösködés viszont kirepítheti őket a lelátókról.

Megint belőtték az öngólt

Szombaton a Steaua otthon játszott a Medgyesi Gaz Metan ellen, és a szurkolók már a 14. perctől kezdték skandálni, hogy „Kifele a magyarokkal az országból!”. 
 
Transzparenseket feszítettek ki a nézőtéren a következő szövegekkel: „Ne sírj, Románia Anyácska, a harcban eljött a mi időnk. Halottaitokat vigyétek a ti hazátokba, mert földet nektek nem adunk!„, „Ha tele tüdőből kiáltod: Románia, vigyázz, mert börtönre ítélhetnek miatta!”.
 
A bíró a 25. percben rövid időre le is állította a találkozót, és felszólíttatta a Steaua drukkereit, hogy hagyjanak fel a xenofób megnyilvánulásokkal.

Jönnek a büntik

A hazai sportsajtó szerint szigorú büntetésre számíthat a Steaua amiatt, hogy szurkolói a magyar nemzeti ünnep napján rendezett bukaresti bajnoki mérkőzésen magyarellenes rigmusokat skandáltak és magyarellenes transzparenst feszítettek ki.
 
A fővárosi szurkolók kolozsvári idegengyűlölő megnyilvánulása miatt a szövetség fegyelmi bizottsága 20 ezer lejes bírságot rótt ki a Steauára – mondta az MTI-nek a Román Labdarúgó Szövetség (FRF) sajtóosztályának illetékese. Hozzátette: a bukaresti mérkőzésen történteket majd csak ezután vizsgálja ki a fegyelmi bizottság. 
 
A Gazeta Sporturilor valószínűsítette, hogy a bukaresti csapat zárt kapuk mögött lesz kénytelen lejátszani a következő hazai meccsét, hiszen drukkerei immár visszaesőknek minősülnek. 

Hirdetés