Kihallgatáson a gyergyói Nyírő-est szervezői

A hivatásos feljelentő Dan Tănasă és a Romániai Zsidó Hitközségek Szövetsége nevében Aurel Vainer tett feljelentést a gyergyószentmiklósi Nyírő-megemlékezés szervezői ellen. Az ügy folyamatban van.
Hirdetés

Szerdán reggel a művelődési ház igazgatóját, Pál Leventét házigazdaként, délben Kisné Portik Irént szervezőként hallgatta ki a rendőrség. A január 15-én megszervezett gyergyószentmiklósi Nyírő-megemlékezésről érdeklődtek ügyészségi utasításra.

Gheorghe Filip, a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője szerint a rendőrség ügyészségi megbízásnak tesz eleget e kihallgatásokkal. Részletekkel nem szolgálhatott.

Irinel Valeriu Crudu, a gyergyószentmiklósi ügyészség főügyésze a Székelyhonnak elmondta: feljelentés alapján láttak kivizsgáláshoz. Bizonyítékokat gyűjtenek, és a nyilatkozatok alapján hoznak döntést arról, hogy a rendezvény szervezői mellett másokat, esetleg résztvevőket is kihallgatnak-e.

A főügyész elmondta: Dan Tănasă és Aurel Vainer aláírásával, a Romániai Zsidó Hitközségek Szövetsége (FCER) tett feljelentést az ügyészségre még a rendezvény időpontját megelőzően. Ezt vizsgálják ki, majd tájékoztatnak az eredményről.

Hirdetés