A bíróságon folytatódhat a Székely Szabadság Napja körüli botrány

Nem nyugszanak a kedélyek a Székely Szabadság Napja körül. Lesz dolga a bíróságnak: bűnvádi feljelentést tettek Izsák Balázs ellen, de ő is perel.
Hirdetés
A magyarellenes kirohanásairól elhíresült Bogdan Diaconu PSD-s képviselő szerint Izsák Balázs SZNT-elnök törvénytelenül szervezte meg a Székely Szabadság Napját, ezért bűnvádi feljelentést tesz ellene. A btk. értelmében Izsák diszkriminációra való uszítás és bűncselekményekre való felbujtás miatt büntethető – véli a szociáldemokrata képviselő.
 
A Realitatea TV közlése szerint Diaconu az alkotmányos rend megdöntésére tett kísérletnek nevezte az autonómiatüntetést, és azt is nehezményezte, hogy a tüntetők románellenes jelszavakat skandáltak, „zászlórudakkal és kardokkal fenyegették meg” a csendőröket az amúgy is betiltott „polgári sétán”. Izsák legnagyobb „bűne” mindemellett az, hogy nyilvánosan Székelyföld területi autonómiáját követelte. 
 
Izsák Balázs a maszol.ro-nak kedden azt nyilatkozta: a felvonulás törvényes volt, és közölte, hogy az SZNT jogi lépéseket fontolgat a tiltó polgármesteri határozat miatt.  

Hirdetés