Nem tetszenek a korlátozások a háziorvosoknak

Áprilistól húsz betegre korlátoznák a háziorvosok napi programját. Ma 40-50 pácienst is megvizsgálnak. Nem is tetszenek nekik a módosítások.
Hirdetés

Tiltakoznak a háromszéki háziorvosok az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (CNAS) azon elképzelése ellen, miszerint áprilistól a rendelőikben naponta legfeljebb húsz beteget vizsgálhatnak meg ingyen, a többi hozzájuk forduló páciensnek pedig ki kell majd fizetnie a konzultációt, ráadásul beutalót és ártámogatott receptet sem biztosíthatnak számukra.

A háziorvosok felhívták a figyelmet, hogy ha a CNAS nem módosítja a keretszerződés-tervezetet, akkor nem fogják aláírni a dokumentumot, és inkább külföldön vállalnak munkát. Lucia Şereş, a Kovászna megyei háziorvosokat tömörítő egyesület elnöke elmondta: a napokban számtalan megbeszélést tartottak az ügyben az érintettekkel.

Mint rámutatott: egy háziorvos naponta 40–50 beteget vizsgál meg, a keretszerződés pedig azt eredményezné, hogy a páciensek átiratkoznak egyik orvostól a másikhoz, mert nem férnek be az első húszba, és több szolgáltatástól elesnek.

Hirdetés