Rágyújtanak egy békeindulóra

Megoldást találtak a háromszéki zenészek által kifogásolt problémákra a Szent György Napok szervezői. Differenciált gázsit kapnak ezentúl, s aki eléggé ügyes, az gyakrabban léphet majd föl.
Hirdetés
Elérték a céljukat azok a háromszéki zenészek, akik a hét folyamán petíciót intéztek a megyei önkormányzat elnökéhez és Sepsiszentgyörgy polgármesteréhez. Ígéretet kaptak ugyanis, hogy ezentúl differenciált honoráriumot kapnak a Szent György Napokon való fellépéseikért, és a rendezvényszervezők egyeztetni fognak velük, illetve az általuk alakítandó érdekszövetséggel más fellépési lehetőségekről. 
 
A maszol.ro által megszólaltatott Grubisics Levente, a Szent György Napok igazgatója arra hívta fel a figyelmet, hogy az általuk készített kimutatás is igazolja: a helyi fellépők száma minden évben magas volt a városnapokon. Idén például 25 helyi zenekar lép fel a sepsiszentgyörgyiek előtt, tavaly eggyel kevesebb. Öt év alatt összesen 142 együttesnek biztosítottak fellépést. A fesztiváligazgató cáfolta azt, hogy egyformán fizették volna az előadókat. Mint mondotta, csak azoknak volt egységes díjuk, akik maguk ajánlkoztak a fellépésre.
 
A zenészek és a rendezvényszervezők arról is tárgyaltak, hogy egy zenészekből álló bizottság döntsön a honoráriumok kiszámításának módjáról.  

Fotó: www.sepsiszentgyorgy.info, Toró Attila

Hirdetés