Csíkszereda: állóháború a kukázókkal

Egyelőre nem sikerült olyan megoldást találni Csíkszeredában a hulladék tárolására, amit ne tudtak volna „feltörni” a kukázók. Havi 4-5 ezer lejre rúg az általuk okozott kár.
Hirdetés

Nem váltak be a kukázás megakadályozása érdekében eddig hozott intézkedések Csíkszeredában, a szolgáltató ezért új megoldásokon gondolkodik. Teljesen lezárnák a fedett és elkerített gyűjtőpontokat, a lakók a tároló egy résén át dobhatnák be a szemetet.

A „szigetbe” így csak a szolgáltató emberei juthatnak be – elméletileg. A módszert Székelyudvarhelyen is kipróbálták, ám ott azzal szembesültek, hogy a kistestű guberálóknak a rés bőven elég ahhoz, hogy hozzáférjenek a hulladékhoz.

Hargita megye székhelyén a becslések szerint havonta 4-5 ezer lejes veszteséget okoznak a guberálók az Eco-Csík Kft.-nek azzal, hogy rendszeresen kilopják az újrahasznosítható hulladékokat a tárolókból.

„Rengeteg kárt okoznak a kukázók, elkezdve azzal, hogy rongálnak, folytatva azzal, hogy ahol eljárnak, ott mocskot hagynak maguk után, egészen addig, hogy gyakorlatilag ellopják a cég tulajdonát képező hulladékokat” – fogalmazott a vállalat igazgatója.

Hirdetés