Félsziget helyett Óriáspiknik Kolozsváron

Le Grand Picnic a neve annak az új fesztiválnak, amit Kolozsvár a Félsziget helyett rendez. Harmincon felülieknek és családosoknak is.
Hirdetés

Szeptember elején rendezik meg először a Gorbó völgyében a Le Grand Picnic nevű, három napos fesztivált, mivel a Félsziget jogtulajdonosa pár hónapja bejelentette, idén visszaköltözteti a fesztivált Marosvásárhelyre.

A Le Grand Picnic számára a Szalma György vezette Dialógus Egyesület kért támogatást a városházától, de ugyanaz a Bodor László szervezi, aki eddig a Félsziget fesztiváligazgatója és főszervezője volt – írja a ziardecluj.ro. Az új fesztiválra 93 ezer lej támogatást kértek.
 
A pályázat szerint ugyanolyan multikulti fesztivált szeretnének, mint a Félsziget, és külföldi vendégekre is számítanak. A kínálat is hasonlóan vegyes lenne: zene, képzőművészet, kultúra és kikapcsolódás.
 
A portálnak nyilatkozó Horváth Anna alpolgármester szerint a célközönség szélesítené a fiatalok fogalmát: elsősorban 30 felettieket és családosokat várnak. 
 
Franciaországi és kelet-európai mintákból inspirálódtak, nyilatkozta Bodor László, aki szerint míg a Félsziget elsődleges célcsoportja a 16-23 év közöttiek, a Le Grand Picnic a 23-30 közöttieket célozza meg, másodsorban pedig a 18-25, illetve 30-40 év közöttieket. Ezért a hangsúlyt az utcaszínházra, képzőművészetre helyezik, de ugyanúgy lehet majd „extrémsportolni”, mint a Félsziget eddigi kiadásain, és szabadtéri mozi is lesz.
 
Tízezer körüli fesztiválozóra számítanak és több mint 200 meghívottra. A mintegy 500 tevékenységet 200 önkéntes segítségével bonyolítják le. Az összköltségvetést 279 500 lejre tervezik, amelyből 55 ezer lejt szánnak az együttesek gázsijára. Szponzoroktól mintegy százezer lejes bevételt terveznek.
 
 
Fotó: Félsziget Facebook-oldala

Hirdetés