Öt év alatt fizeti vissza a regadót az állam

Bár az Európai Bíróság szerint Románia megsértette az uniós jogot, ezentúl is csak azok kapják vissza a regadót, akik perelnek, ráadásul öt éven át évi 20 százalékos részletekben fizet az állam.
Hirdetés

Öt év leforgása alatt fizeti csak vissza a kormány a jogtalanul begyűjtött gépkocsi-regisztrációs adókat, évente a törvényszék által megítélt összeg 20 százalékát juttatják vissza a perek nyerteseinek – áll a most elfogadott sürgősségi kormányrendeletben.

Annyi jó hírrel szolgál a kabinet azoknak, akik befizették a regadót, hogy az összegeket kiigazítják majd az éves inflációs rátával. Mint beszámoltunk, Victor Ponta miniszterelnök azt követően jelentette be, hogy visszafizetik az illetéket, hogy az Európai Bíróság úgy döntött, a román állam megsértette az európai uniós jogot, amikor kivetette a regadót.

A kormányfő viszont leszögezte, a visszafizetések üteme nagyban múlik majd a költségvetés alakulásától. Értesüléseink szerint több tízezer autótulajdonos perelheti vissza az államtól azt az illetéket, amelyet a külföldről behozott használt jármű törzskönyvezésekor fizetett be.

Hirdetés