EMNP: az autonómia a kormányzás fokmérője

Az RMDSZ kormányzati szerepvállalására reagál az Erdélyi Magyar Néppárt. Toró T. Tibor elnök szerint ennek igazi fokmérője, hogy lépünk-e előre az autonómia ügyében.
Hirdetés

Az Erdélyi Magyar Néppárt aggasztónak tartja, hogy az RMDSZ kormányzati szerepvállalását rögzítő dokumentum semmilyen garanciát nem tartalmaz az erdélyi magyar közösség jogainak érvényesítésére.

A kedden közzé tett állásfoglalásában Toró T. Tibor rámutat arra, hogy az RMDSZ a rendszerváltozás utáni korszak leggyengébb teljesítményű és talán leginkább magyarellenes kormányát készül legitimálni, amely két évvel korábban a MOGYE magyar karának létrehozását támadva buktatott kormányt és került hatalomra. „Ráadásul annak a kormányprogramnak a végrehajtását vállalta ezzel a lépéssel az RMDSZ, amelyet 2012-ben maga is elutasított a parlamentben” – fogalmaz a dokumentumban. Hozzáteszi: a kormányzati szerepvállalás hatékonyságának igazi fokmérője, hogy lépünk-e előre az autonómia ügyében. 

Toró T. Tibor szerint szinte biztosra vehető, hogy a kormányra kerülésével az RMDSZ „sutba vágja” az autonómia ügyét, amelyet csak választási kampányok idején tűz zászlajára, pedig március 10-én, Marosvásárhelyen, a Székely Szabadság Napján nagy szükség lenne az RMDSZ támogatására is. 

 

Hirdetés